Search This Blog

Loading...

Monday, September 12, 2011

pencuci muka baru yg jenama tak terkenal

hari tu aku pi nak cari pencuci muka untuk hilangkan jerawat.
maklumlah, muka aku tumbuh jerawat yg menjengkelkan! 
kalo jerawat beso2 tu ok lagi, sminggu je dah hilang.
yang ni ade lah jerawat kecik2 halus yg dah lame menepek kat dahi aku kalo x salah sejak bulan posa lagi.
aku x tau la yg tu jerawat ke, ruam ke. entah!! yg penting natang ni pedih giler!! sakit taw tak!


pastu aku pergilah Family Store. pegi farmasi die cari ubat pencuci jerawat. kunun dah aim nak pakai OXY. katenye oxy ni kuat dan berkesan menentang jerawat!hahah!aku x penah pakai oxy sebab abg aku kate oxy ni kuat.kulit muke aku plak sensitip kalo kat mende2 yg bahan kimia yg kuat so aku x pnh try. tapi hari tu mmg aku nekad nk pakai OXY sbb aku x tahan ngn jerawat pedih ni! tengah aku nak pilih mane satu pencuci muka Oxy, tetibe ade seorang akak sedang membace artikel sehelai pamplet tegor aku

"nak cari ape dek?"
"pencuci muke kak."
"kau nak cari yang cemane?"

aku memule mls nak layan, aku nekad nak amek trus bayar je sbb abg aku dan mak aku dah tunggu kat dlm kete. tapi aku jawab jugak la...

"nak cari yg Oxy punye sbb muke saye jerawat" kateku dgn  memandang wajah akak yg aku rase lewat 30an.

pastu tetibe akak tu pon berkate;

"dek, kallau kau pakai jename Oxy tu, panas tau! ni akak nak bagi kau cuba jename ni, die ade cucumber juice dengan extract mulberry...bla..bla..bla...

dalam hati aku cakap...."laa...promoter rupenyer ngko!"

"tapi kak sy tak penah nampak pon jename ni..kalo ade pon kat shower cream la. utk pencuci muke mane de. elok ke?  kesan die cmne? tak penah nampak pon iklan pasal mende ni?

"cuba la dulu. akak kalo nak soh cube akak tengok dlu muke org, ni sesuai utk ko, kulit ko mane de jerawat sangat, so ko pakai ni la. lgpon ko boleh elakkan jerawat jugak kalo pakai ni. muke ko ni berminyak sket akak tgk, kalo pakai ni die buang minyak tu dan melembapkan kulet ko"

ceh!!!! lalu aku pon tunjuk dahi aku kat die.maklumlah die mane nampak dahi aku sbb aku pakai tudung ade awning..

"laa...ni kejap je leh hilang la dek.."

eh akak ni, nak lempang kang anak orang..die x tau yg aku dah lame menderite kepedihan dgn natang nih!

"takpela kak, saye dah mmg nak pakai oxy."

"kau cube dulu dek..bla..bla..bla......bla....."
 die bagi pamplet la..trangkan tu ni,.
hmm mls tol la nk denga lagi..
lalu aku pon stuju nak beli pencuci muke tu. lps bc die punye kandungan ngn kesan2 die, bagus jugak la sbb cucumber ngn mulberry mmg bagus utk kulit muka.asas tumbuh tumbuhan la gamaknye..=P

mentimun

mulberry


harga die RM13.90
kandungan 100ml.
jename die Fruiser. 
setahu aku, aku cume penah nampak jename ni pada shower cream shj, tu yg aku x yakin. but try dulu la..
 


adelah dalam 5 kali pakai...kurang sket rase pedih pada jerawat tu bila berpeluh =)
muke rase cam doh epok2 yang dah siap uli! maknenye lembut la.=)HAHAH!

dalam pamplet die ckp siap ade satu set termasuk toner, scrub, day and night cream, whitening cream, vitamin c serum, dan gel ajaib atau sedap sebut dlm bahasa inggeris, miracle gel.HAHAH!

wahahaha...tak kuase mak nak pakai sesume tu! cukupla dengan pencuci muka ngn scrub! asal bersih dah ler..lembapkan muka dgn air smayang cukup ler...hoho..

so....dah!

1 comment:

  1. salam , akak pakai mcm mana ?
    pagi dan malam ?
    terima kasih :)

    ReplyDelete

Share it